OMÜ AR-GE KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Koordinatörlüğü (OMÜ AGK), üniversite bünyesindeki araştırma faaliyetlerinin yönetilmesi, desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla kurulmuş bir birimdir. Bilimsel araştırmaların geliştirilmesi ve yürütülmesi süreçlerinin koordinasyonu, OMÜ AGK tarafından gerçekleştirilmektedir.

OMÜ AGK, bilimsel araştırmaların nitelikli ve yenilikçi bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamayı, araştırmacıların sorgulama ve çözümleme yeteneklerini geliştirmeyi ve toplumsal faydaya dönüşen çalışmalara destek verme misyonunu taşımaktadır. Etik değerlere verilen önem, girişimci bir yaklaşım ve sosyal sorumluluk bilinci, OMÜ AGK’nın temel prensipleri arasında yer almaktadır.

OMÜ AGK, araştırmacıların ihtiyaçlarının karşılanması, projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi ve araştırma sonuçlarının etkisini artırma amacıyla çeşitli hizmetler sunmaktadır. Proje başvuruları, fon kaynaklarının araştırılması, proje yönetimi ve raporlama gibi konularda rehberlik hizmetleri, araştırmacılara sunulan destekler arasında yer almaktadır. Ayrıca, bilimsel yayınlarla ilgili danışmanlık hizmetleriyle araştırmacıların bilimsel yayın sayısını artırmaları ve araştırma sonuçlarının görünürlüğünü artırmalarına yardımcı olunmaktadır.

OMÜ AGK, aynı zamanda araştırmacıların kapasitelerini geliştirmeleri ve araştırma kültürünü yaymaları için eğitim programları ve atölyeler düzenlemektedir. Araştırma etiği, proje yönetimi, veri analizi yöntemleri ve bilimsel yayın süreci gibi konuları kapsayan çeşitli eğitimlerle araştırmacıların yetkinliklerinin artırılması ve kaliteli araştırma yapılması hedeflenmektedir.

OMÜ AGK, üniversitenin araştırma politikasının desteklenmesi ve uygulanması amacıyla sürekli olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Projelerin başarıyla tamamlanması, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınma sağlanması ve topluma katkı sağlanması yönünde atılan adımlar, OMÜ AGK’nın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.

OMÜ AGK web sitesini ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilir, projelerinizi destekleme konusunda rehberlik alabilir veya sorularınızı yöneltebilirsiniz. Ayrıca, araştırma faaliyetlerine ilişkin güncel haberler ve duyuruları takip edebileceğiniz sosyal medya hesaplarımızı da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.